Over Antwerpen

Antwerpen is een van de populairste steden in België. Zowel bij de Belgen zelf als bij toeristen die er een dagje naartoe gaan of zelfs een heel weekend of weekje weg. Antwerpen is gelegen in Vlaanderen en er wordt dan ook gewoon Nederlands gesproken in deze stad. Antwerpen ligt dicht bij de Nederlandse grens en het centrum van de stad is dan ook goed bereikbaar vanuit Nederland. Antwerpen wordt vooral bezocht vanwege haar vele musea, winkels, leuke restaurantjes en gezelligheid. Met name de winkelstraat de Meir is erg populair. U vindt er vele winkels. Denk bijvoorbeeld aan de Forever21, H&M, Urban Outfitters, Mango, 3Suisses en tal van andere shops. Wat betreft musea worden het ModeMuseum, het Rubenshuis en het Fotomuseum vaak druk bezocht. Restaurantjes vindt u in Antwerpen ook genoeg, net als kraampjes of kleine winkels waar u heerlijke Belgische chocolade en wafels kunt kopen.

Bereikbaarheid Antwerpen
Antwerpen is vanaf Utrecht zo’n 1,5 uur rijden, vanaf Breda kunt u al binnen 45 minuten in het centrum van Antwerpen zijn en ook met de trein kunt u snel in het centrum van deze stad terecht komen. Dankzij de goede bereikbaarheid van de stad is Antwerpen dan ook een perfecte bestemming voor een dagje weg vanuit Nederland. Wanneer u met de trein naar Antwerpen gaat is het aan te raden om te kijken of er aanbiedingen zijn. Zo heeft bijvoorbeeld de NS vaak leuke acties. Parkeren kan in Antwerpen echter ook prima. Zo zijn er vele parkeergelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan de Meir parkeergarage midden in het centrum, of de Antwerp Shopping garage, Groenplaats of de Brabo parkeergarage. Een dag parkeren kost veelal tussen de 15,00 en 20,00 euro. Wanneer u echter een weekend in Antwerpen blijft en slaapt in een van de talloze hotel is het aan te raden om te kijken of het betreffende hotel een parkeer aanbieding heeft. Vaak krijgt u namelijk dankzij het hotel korting op de parkeertarieven.

Voorbereiden
Wanneer u een last minute naar Antwerpen boekt of gewoon een dagje weg gaat is het aan te raden om toch een reisverzekering af te sluiten. Zelfs als u binnen Europa op vakantie gaat is het handig om een goede reisverzekering te hebben, met name wanneer u te maken krijgt met ongelukken of diefstal. Ook wanneer uw hotel onverwachts geannuleerd wordt kun u soms terug vallen op uw reisverzekering. Verder is het aan te raden een goed wegenboek of een navigatie systeem mee te nemen in de auto. Zo vermijd u dat u verdwaalt in het centrum van Antwerpen. Tot slot is het van belang om alert te blijven tijdens het winkelen. In Antwerpen zijn meer dan eens zakkenrollers te vinden en daar krijgt u liever niet mee te maken.

Top 0 lastminutes in Antwerpen